Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gröna Lund - efter regnet

dagen efter fredag
bakfullskallsvettig
båtfärd från Nybrovikskajen
skumpande mot bryggan vid Allamänagränd

magen guppar i otakt
regnet misshandlar Saltsjön

idag ska vi ha roligt
regnet hamrar taktfast

men…
innanför grindarna slutar regnet
kom in innan det börjar igen
säger hon i kassan

karuselltankar och verklighetsflykt
runt, runt, omkring allting
högt över stan hörs suset
söders höjder försvinner i ruset
när gungan lyfter oss högre och högre

kastad och utkastad
berg och fallbana
fritt fall platt ner mot marken
upp och ner genom husen

kan inte förklara varför vi är här
det finns frågor som inte behöver svar
det sköna är att glömma vem man är
bara för en liten stund





Fri vers (Prosapoesi) av Henrik Sjöberg
Läst 289 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-19 17:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg