Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vedervärdigt instrument i ny tappning

Jag avskyr tortyr
tanken på denna metod är svindlande
och gör mig helt yr

Tidigare ljusskygg och suspekt
vi fick fantisera om hur många offer
man med denna metod knäckt

Idag sker det helt öppet av USA
som detta förfaringssätt sanktionerat
klappar sig för bröstet och tycks vara så bra

Massmedia filtrerar, ombestyr,
lägger fram en accepterad story
som skulle kunna kallas ren polityr

när de målar upp en bild av krig för fred
o den demokratiska vågen störtar styren
dom inte vill se, och deras front är bred

för när man försvarar sig med tortyr mot terror
och kallar sig världsförbättrare
borde väl alla varningsknappar lysa av error

Men så är det inte i detta fall
för när världen dragit över sig ett mörker
hörs inget annat än drevet och ja-ropens skall

Och jag blir så less
att vi accepterar detta som ingediens
i en exporterad så kallad demokratiseringsprocess


 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-10-24 15:26



Bookmark and Share


  Mikael Ekman
Väldigt starkt. Du är så bra när du är politisk...
2013-10-25

  träsnidaren
Tänkvärda
rytmiska
Ord
2013-10-24

  Larz Gustafsson VIP
Nästa morgon den 12 september blev Jara tillsammans med tusentals andra förd som fånge till stadion Estadio Chile idag Estadio Victor Jara. Under de följande dagar torterades och dödades fångar av militärerna. Jara blev upprepande gånger slagen och torterad vilket resulterade i brutna revben samt att hans händer blev sönderslagna.

Hämtat från Wikipedia, om Victor Jara
2013-10-24

  Larz Gustafsson VIP
I krig finns inga vinnare. Bara förlorare.
Måste man dessutom ta till tortyr har man redan förlorat.
Inte många vet att Churchill - den alkoholiserade frimuraren - hade planerat att använda kemiska stridsmedel (gas) mot sovjetmedborgare.
2013-10-24

  Lars Hedlin
JA finns inga vinnare i ett krig..
2013-10-24

    ej medlem längre
Ibland kan man ju undra vad det är för syfte med ett krig, vem som vinner på det.
2013-10-24
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP