Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Min rumänska familj

Min tid som Katitzi
vaggade in mig
i klassikt äventyr
slungade mig ut
i krass verklighet
vägledde mig till
nya äldre normer
förde mig med tvång
till insikt i maktspråk

Kvällar under den
italienska stjärnhimlen
när jag bearbetade
alla intryck
omvärderade världen
tänkte resa
ville stanna
måste vara lojal
kommer att svika

Kryddstarka dofter
från puttrande ciorba
kyckling och grönsaker
familjen samlad
sitter runt eldstaden
papa hamrar kopparkannor
mama skivar så skickligt
storasyster mal cafea
bröderna kivas på skoj

Tiden stod stilla
guppade av harmoni 
Harmonin förvreds i panik
maktens män
jämnade tälten mot marken
schasade, gestikulerade, markerade
Min närvaro
tycktes försvåra

Idag vet jag...




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-10-25 12:49



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Mycket fina rese skildringar den goda hälsosamma ”ciorba”
Tack vännen för en fin text

2014-01-17

  träsnidaren
Stärkande och givande läsning.
Texten är så levande!
Snyggt.
2013-10-25

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket bra kontextsättning framtills maktens män slår sönder, allt.
2013-10-25

  Larz Gustafsson VIP
Lattcho dróm!


2013-10-25

  Larz Gustafsson VIP
Katitzi!
Underbart!
Frid över Katarina Taikons minne!
2013-10-25

    ej medlem längre
Spännande.....exotiskt.....sköna dofter, Bra skrivet om än sista versen har ett sorgligt innehåll.
2013-10-25

  Lars Hedlin
Mycket fint och bra skrivet!
2013-10-25

  Mikael Ekman
Du är på G nu,Kin.
Med stora kliv in i poesivärlden.
Bra jobbat.
2013-10-25
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP