Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Drömde att hon levde

Hon samlar på smycken, antikviteter,
och etikett utan vett,
inga armbågar på kartongen,
som hon sa när hon var hemlös

Hon hittade en som gick i god
så nu samlar hon vidare under nytt tak
smaken är prålig, barock och vulgär

Hon läser om kändisar, 
kan inte sluta önska
att hon fått ingå i denna sfär

den matta medelmåttans grådassiga skala
är med förakt förvisad för alltid

Hennes önskan svävar som en oro,
denna längtan att få tillhöra något nobelt sällskap
som gör att hon fnyser åt sina gelikar

när hon sköljer ner sin gåslever
med dyr champagne

för att nästa dag knuffa igång sin skrotbil 
när hon behöver belåna lite av inredningen
på pantbanken inne i stan

Väl hemma igen
tänder hon ljusen i sina kandelabrar 
serverar middag med silverbestick,
för att sätta sig tillrätta till tonerna av La Traviata 

och vifta undan allt som är sant




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-10-26 20:45



Bookmark and Share


  Anya VIP
Som en diktnovell. Tycker slutraden känns extra. Du är en duktig skrivare. Dubbelheten om att tillhöra en elit men samtidigt köra skrotbil och gå på pantbank är så talande. Djupt fångar du en människa.
2015-01-24

  Xuvetyn
Jag kan inte se om du ändrade någonting från utkastet (av någon anledning) men det måste vara så för den här är riktigt snyggt gestaltad. Så antingen får jag stå i skamvrån eller så tar jag åt mig en del av äran!


2013-10-27

  Mikael Ekman
Inkännande och insiktsfullt.
Bra Kin !
2013-10-27

  Lars Hedlin
Så bra skrivet..man blir fängslad av texten..
2013-10-27

  träsnidaren
Spännande text, skulle kunna ha varit en novell.

Mycket skickligt fångat!
2013-10-27

  MieMo
Här, en härligt schizofren karaktär!
Är det inte sådan mången av oss faktiskt är?
Jag känner iallafall igen mig, men kanske i lite mer modest variant...
Ser också paralleller till Ferlins Hunger.
2013-10-26

    ej medlem längre
Verkar vara på väg att bli ett museum. Och silver till middagsbordet, visst smakar det lite bättre.
2013-10-26

  Larz Gustafsson VIP
Låter som Anita Lindblom i Paris.
På något vis.
2013-10-26
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP