Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tack c j


Retorik Självinsikt och Bitterhet

 

ett frö

och så föll bilan över det som växte inuti, jag sa aldrig något. la handen där det smärtade, färgade lakanen några kvällar och gick till arbetet som den maskinflicka jag är.

strö

är bitterhet tid eller sorg eller den svåra vägen ur acceptans, lägger jag händerna för ansiktet varje gång ögonen tåras kommer jag aldrig ur. jag vet det nu, så jag skriker. ja, rakt.

blandar så livet i olika delar, du är ett ark av vitt platt, du är ett rymdklot svävande runt ett versa, du är en ram i stål.

gro

vad vattnar en tillvaro för resten av ett liv, vad finns kvar när skammen griper om strupen och lägger sig över bröstet, vad överlever vintern och vad finns det att hoppas på.

blom

jag lägger handen där det växer, bäddar rent på sovplatsen, plockar bort de döda bladen i krukorna och låter mig lämnas.

 




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-11-02 22:17



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Utomordentlig poesi. Sån när det känns långt in.
2013-11-09

    ej medlem längre
så stark vesång. mycket att spara nära hjärtat: maskinflickan, runt ett versam vattnar en tillvaro. det finns att hoppas på. om inte annat sällskap i fallet.
2013-11-03

  Kim VIP
Tungt!
2013-11-03

  Fredrik P. VIP

Höst ute och inne, en poesi som
vrider sig från bitterhet till möjligt liv,
"jag lägger handen där det växer". Fint!
2013-11-03

  Mona Nordkvist VIP
Vackert skrivet om sorg och varför och sen
2013-11-03

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivet!
2013-11-03

  Nanna X
bittervackert
2013-11-03

  axveronika
Ett litet liv som bara passerade igenom inte hade tid att stanna.
Vackertskrivet
2013-11-02

  queenia
Precist utförligt. Klarlagt.

Blomning kommer.

vackra parallella tavlor du ritade med bokstäver.
2013-11-02
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP