Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fyra snökristaller för kort

Att veta när mörkret kan göra nytta
för de gyttjefyllda tankarna är en ynnest.
Det liksom rakar sig själv och
välkomnar ens trasiga synsätt.
Har magnetisk vilja att förena en ondska
som ska träffa de ömmaste av punkter
och släpa resterna av det
synligt mänskliga rakt ned i dyn.

Marken är redan härdad
av tusentals ingångna fotsteg.
Det stampas ytterligare av arga fotsulor
som slänger okontrollerat ned sin aggression.
Mina tankar är inte som andras,
de flyttar väsentligheter till sigillåsta fängelsehålor,
där de får förmultna och dö en ensam död.
Medan obetydelsens vackra handslag
smeker mina påklistrade leenden.

Men jag är alltid fyra snökristaller för kort.
Jag är den efterlängtade vintern
som töas till slask och muntorrhet.
Den där våren som pollenallergikern älskar att hata.
Då längtan efter blida dagars senvinterdrömmar
avbildas i ett svartvitt fotografi från ett sorgset stilleben.

Det finns hopp även för de hopplösa
det finns en naiv dröm om att få tillhöra
och accepteras även om rättfärdigandet
blir en självuppfylld profetia i motvind.

Du kan få min kropp gratis,
du kan stycka den i lagom stora delar
och sprida den för den mojnande vinden.
För det saknar betydelse
då jag redan förstod samma dag
som jag insåg att jag var jag.

Att jag är våren utan sol,
sommaren förutan värme,
hösten i svartvita vyer
och en vinter som är fyra snökristaller för kort.




Prosa av Max Poisé
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-11-06 14:50



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Så mycket att kommentera... snyggt vemodsdunkel genom hela texten. Och just detta är alldeles enastående när det slår ned i texten: "jag är alltid fyra snökristaller för kort" (!!!)
2013-11-07

  Lena Själsöga Keijser
upplever
djupbegrundan

insikten i
att allt är helhet

insikt i
det kroppen är

bilder att leva med
2013-11-06

  Angel of love
Vemodigt vacker.
2013-11-06

    ej medlem längre
Helt underbar i sin vemodiga ton...
2013-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé