Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


mod i det enkla

 

Vem vore jag om jag inte önskade lycka, din. Och min. Och vem vore jag om jag ställde mig utanför, min egen kallfarstu, min egen röst, mina söner och döttrar, mitt eget levande. Vem vore jag. Vem vore jag om jag tystnade, om jag la mig ner för den oåterkalleliga vilan, om jag inte mötte mina demoner, om jag blundad för orättvisorna, om jag slöt halsen för den friska luften. Vem vore jag då.

Jag rör mig framåt, men går inte över. Hur går man över, något, någon, någonstans. Jag släpper inte loss, jag lossar. Hur lossnar vi, jag – du. Jag håller för färden, framåt, och för att stanna, i det som för dagen är.

Vem är fattig ful, vem är rik. Vem ger sig makt, vem låter sig kuvas. Vem är jag att inte ge mig värde. Vem är jag att försöka vara någon annan.

*

Det finns inga undertexter




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-11-17 09:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
himla bra särskilt "Jag släpper inte loss, jag lossar"
2013-11-28

  Pål Christensson
Bra!

Vi blir de vi blir i samspel med andra och i förhållande till omgivningen, tänker jag. Men det krävs också mod att vara, så att jaget kan visa sig.
Intressant att frågorna i texten inte har frågetecken, utan punkt. Det känns på ett annat sätt, mer som att svaren finns där fast inte utskrivna.
Undrar vad "*" och "Det finns inga undertexter" betyder? För mig kunde dikten slutat med "Vem är jag att försöka vara någon annan".
2013-11-23

    ej medlem längre
Mäktiga, rena, mänskliga frågor.
2013-11-18

  Lars Hedlin
En av dina bästa mycket bra förmedlat!
2013-11-17

  hansensson
Kännbart.
2013-11-17
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP