Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

På nätet har känslor och människor bilvit något utbytbart

Jag har försökt men jag tror att min lust har dött så som den ofta gjort innan det ens blivit av att träffas. Det var så många år sedan nu och visserligen trodde jag att det fanns något där, men nu finns det nog ingenting som kan locka mig som då när det var så magiskt att få träffas IRL.

Som i ett trollslag försvann all magi när han delade med sig av sin fantasi via SMS och jag inser att vi borde nog aldrig ha träffats då för sex år sedan, för sedan har jag då och då fått bekräftat något jag hela tiden misstänkt om honom som jag inte ville tro att han är polyamorös.

Det känns ledsamt att jag inte förmår att förverkliga hans önskningar, för det tar emot och det är inte så att jag moraliserar och dömer ut människor som tänker som han, men jag är hellre ensam och mår bra än jag tvingar mig in i något där jag hamnar i underläge och ska anpassa mig efter hans rätt att välja vem av oss han ska tycka mest om och bli oftast älskad av.

När jag var ung fanns det mest bara heterosexuella och homosexuella så det var lite enklare då att förstå sig på och känna igen vem som var vem, men idag finns det så många olika att jag skräms av att inse att jag kanske inte kan hitta någon jag passar ihop med.

Nu finns det par som är swingers och går på klubbar för att utbyta fantasier med andra par, så är det sådana som klär sig i läder och piskar varandra, sådana som pissar på varandra och sådana som smetar in varandra med choklad och som jag ser det är sex inte längre något som man gör naturligt utan mer som ett val och en livsstil som är som en del av en slags nöjesindustri.

Idag tycks det vara vanligt att en kvinna kan sitta framför sin skärm och visa sig naken för flera olika män som hon aldrig träffar IRL som man säger, så det är mer anonymt och handlar bara om en slags njutning mer än att helt och hållet engagera sig i en partner, för på nätet har känslor och människor blivit något utbytbart, inte något man spar för en särskilt utvald.

Det är så mycket som är konstigt idag tycker jag, men för en del tycks det vara i sin ordning att aldrig få känna sig viktig för någon, inte ha första prioritet när det finns så många andra att ta från vilken kontaktsida som helst.


Fri vers av Ordregnspoeten
Läst 540 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-12-07 06:14Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
För en gångs skull håller jag fullständigt med Solitaire.
2013-12-07

  Solitaire VIP
Det är ju lite trist att poeter.se har blivit en sån raggningsplats. Hur tusan ska man veta om folk gillar det man skriver eller om de bara är ute efter sex?

Att skrivarvänner kan fatta tycke för varandra och t o m gifta sig är en lycklig sidoeffekt, som jag sett exempel på och visst är det underbart!
Då tror jag verkligen på Ödets makt.

Det är ju inte riktigt så att man går in här för att läsa grova porrtexter, för det finns ju faktiskt sajter som bara hålls med sånt.
Jag har varit med här i några år, och jag vet att detta kommer och går i vågor. Förhoppningsvis så har det sin peak just nu, och kommer att dala framöver.
Känner bara att det finns många som skulle må bra av lite KBT istället för att skämma ut sig som vandringspokaler och kalla det för en livsstil. Det kommer ikapp, som alla missbruk gör och då kan det gå riktigt illa
2013-12-07

  Lars Hedlin
Det bästa är kanske att låta en person en själ få vara precis som de är .....att låta dem ha sina känslor och acceptera andra som just de är utan dömande och fördömanden..kram
2013-12-07

  Larz Gustafsson VIP
"Det är kusligt när man ser hur det stämmer, för Sodom är Sverige i dag" (Jerusalem)
2013-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Ordregnspoeten
Ordregnspoeten