Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem bestämmer vad min tid är värd?


Julefrid!


Morgonmörker släcker lustens glöd
klockan ringer känner mig död

hasar upp med skrämda tankar om mitt liv
varför måste jag vara produktiv?

ska min lön, vara ersättning för min tid
den kan aldrig ge mig sinnesfrid

in på kontot varje månad
ser samma summa, alltid så förvånad

blev det inte mer, för den tid jag av mig gav bort
jag anser ju mig vara av bästa sort

min kraft och energi, ni tar i beslag
jag ger av mig själv, vareviga dag

mitt liv är mera värt än så
varför kan ni inte det förstå

jag kräver varje år mera lön
och chefen lovar, du är prio ett i kön

Men vi menar inte samma sak,
i mitt budskap är jag rak

- Jag vill leva fri från stress
utan samhällspress

- Jag vill leva med naturens toner
inte följa krav och framtidsvisioner

- Så chefen,
ge mig mera liv och tid

ge mig mera julefrid!







Bunden vers (Rim) av L.byström
Läst 470 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-13 20:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström