Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
JulsaGa


JulsAga

 

 

Det hände sig en afton

en orre sjöng över enslig mark

snön höll om veka livet

ekorren klamrade den bruna bark

 

 En gammal bybo vandrade bortom

där som tiden gör sitt till

vingliga var stegen, kuvären i hand

det sista denna gamla mannen vill

 

För julposten och klappen

blev ett par nogsamt plitade rader små

vackra små brev låg i rocken

det var lång väg att gå

 

penningapungen svällde ej av 

kontanter denna jul

snöfattig var markerna

men månen den var gul

 

tänka sig han mötte

en liten man där  vid ån

röd hatt och långt vitt skägg

var kunde han komma ifrån

 

han bugade och bockade

hyfs han lärt från barnsben

och bjöd så Tomten in till sig

enligt god sed

 

Tomten drack nöjd av glögg

av skinka, åt han också

han torkade sig noga om munnen

sedan sade han som så

 

ingen klapp är mödan värd,

ingen peng, guld eller sånt av värde

jag har en av kärlek full

säck som jag packar på  min släde

 

så gråt inte över vykort vackra

det som du i din möda fått sänt

för det är små röda hjärtan du lagt i

all den kärlek som kommit och vänt

 

Ty det är det som julen handlar om

sa den gråa gubben och gick

och den gamla farbron tänkte så

att det är livets vackraste ögonblick

 

En kall Norrlands natt

en farbror glad sitt öga slöt

en tomte i sin röda dräkt

risgryns gröten tacksamt njöt

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-22 11:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken fin och varm julesaga!
2014-01-04

  ULJO
Njutningsfullt att läsa
2013-12-26

  Sara Boström
Stämningsfullt och enkelt. Jag blir alltid så imponerad av rimtexter!
2013-12-22

    ej medlem längre
så fin så!
2013-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP