Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
400m upp vid Döda Havet fanns ett fort 161-143 f. Kr på klippan. -37-34 byggde Herodes palats här 700m fr.norr, 350 m. öst till väster. Judiska upproret mot romarna erövrade M. 66 e. Kr. 1000 män, kvinnor och barn (seloterna) -73 e. Kr. intog rom.


Masada


Detta satte fantasi i omlopp...

Vad hände de kvinnor och barn

som gömde sig djupt i grotta?


Å, vad jag funderade efter

linbanefärden hit upp en

av våra soliga dagar i Israel


Kanske får jag ej svaren

förrän i himmelen där

alla frågor en dag besvaras?


Alla tog självmord

utom de som lýckades

gömma sig i grottan


I tre år lyckades

de hålla sig

undan romarna


De hade en stat

med allt vad till

en stat tillbehör


Intressant läsning

för den som vill veta mer

i Wikipedia


samt finns en film

att beställa om

denna händelse




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 461 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-01-17 19:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Full av berättelser är bättre än vin! En enslig lördagskväll!
2014-01-18

    ej medlem längre
Fint beskrivet.
2014-01-17

  louisegirl
Ja, en dag kommer svaret!
Tack!
Bibbi för fin text och bild!
2014-01-17

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Tack Bibbi för alla fina bilder och dina texter som berättar hur du kände när du befann dig på dessa platser.
2014-01-17

  L Patrik W Johansson VIP
Favorit TV-serie som barn
då det gjordes mycket historiska serier

Be well,
LPWJ
2014-01-17

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, en dag får vi svar...
2014-01-17

  walborg
Tack Bibbi för Dina texter och konkreta bilder
2014-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP