Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min son och barnbarnen fick gratis kippor att sätta på huvudet vid klagomuren Old Town. Bild av min sonhustru Lawona Forslund


Här åker kipporna på.


Vet inte ännu

så mycket om

kippornas innebörd

för juden men

återkommer

då jag vet mera


Jag har dock

svårt att tro

att de användes

på Jesu tid det

är nog senare tradition


Män och killar till vänster

och kvinnor och tjejer höger

om man väljer att stoppa

böner i muren och judarna

tvår också sina händer först




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 459 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-01-19 07:26



Bookmark and Share


  anits VIP
Fina rader och en vacker bild.
2014-01-22

  L Patrik W Johansson VIP
Fascinerande är det också att det är det resterande av den store Salomos Tempel

står om kippor redan i Talmud
som så mycket annat en symbolisk gest

http://sv.wikipedia.org/wiki/Talmud

Be well,
LPWJ

2014-01-21

  walborg
Tack Bibbi!
2014-01-19

    ej medlem längre
Stopp böner muren gillar jag! Fin bild!
2014-01-19

  mare VIP
Härlig bild
inspirerande
då jag är Israelvän
2014-01-19

  louisegirl
Fint skrivit!
Fint foto av barn och barnbarn!
2014-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP