Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidig morgonstund ...

... när du loggar in
efter ett drömfyllt
nattligt lugn ...

För mig 
en drömlös natt
fylld av 
tankar och funderingar
kring den brist på lugn
som obevekligt förtar
varje liten möjlig stund
till ens en liten, liten
sliten nattlig blund ...

Din dag 
tar sin början nu
emedan jag  ...

... är helt slut
och på väg 
att checka ut ...

Kudden och täcket
väntar på mig
och jag ...

... hyser ett svagt hopp
om att få sova
någon timme eller två
innan verkligheten åter
gör sig påmind
när telefonen ringer,
posten dimper ner i lådan
och eller vem det nu är
som kommer och ringer på ...

Behöver verkligen 
få sova ut ...

... men vet av 
erfarenhet från förut
tillräckligt väl
att innan allt 
som väntar 
och står på lut
äntligen är klart ...

... och jag fått
veta vad som väntar
när alla fattat sina beslut ...





Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-02-20 07:30



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Jag tror att sömnlöshet är en källa till stor poesi, liksom så definitiv att världen skakar ur sig sina hemligheter. QED
2014-02-22

  Gisela Nordell
det är jobbigt att inte få sova
vi behöver det så väl
för att må bra
2014-02-21

  mickech
Det var en tung text, känns som är familjen skulle iväg nånstans och de eviga frågorna som alltid ställs, har du packat allt och inget glömt!! Jag sover själv son sopa trots diverse medikamenter ! Bra skrivet!
2014-02-20

  Tess74
Jobbigt..
2014-02-20

    ej medlem längre
Det är en svår påfrestning för kroppen när man inte kan sova.
Jag har sovit dåligt i många år så jag vet hur det tar på kroppen, och får svårt att tänka och fungera.
2014-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP