Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Förlista i fostervatten

Under sopkungens egoistiska era
förfallets renässans
ser vi dekadensen explodera

i kultiverad förfinad rörelse
svävar vi fram på förnekelse
vältrar oss i yttre förförelse

med osannolik arrogans
leker vi med dessa byggstenar
livets DNA kommer inte ha en chans

människans alla artfränder
torteras exploateras
i världens alla länder

moder jords ena lunga
regnskogen skövlas i profit
snart återstår bara en liten klunga

i den andra, världens hav
samlas plast o kemikalier
snart dött som i en grav

människan är komplex o fyndig
men till att styra över livets molekyl
är hon knappast nog myndig




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 928 gånger och applåderad av 30 personer
Utvald text
Publicerad 2014-05-06 11:46



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Starkt och oerhört aktuellt! Sorgesamt samtidigt.
2020-05-02

    Roger Runkar Ragnar

2019-02-10

    Roger Runkar Ragnar

2019-02-10

  gunnnar nylund VIP
SHIT!
Fy fan va bra... jag kommer att rösta
på dig om du ställer upp i valet.
Denna är klockren i sitt budskap!
Jag bugar mot datorn inför denna
heliga bibeltext..Hallelulja
2017-01-08

  DominiQueen
Så klokt, sant och vackert beskrivet.
Tack
2015-07-06

  i af apa
förlist
var ordet...
2015-02-11

  Linda CH VIP
Bravo för välskriven text med viktigt innehåll!
2015-01-19

    Mats Almqvist
Jag kommer också att tänka på Tage Danielsson, som jag inte saknar lika mycket efter att ha läst det här. Imponerad av din förmåga att använda rim.
2014-09-27

  Anya VIP
Men så bra om människans oförmåga att vara rädd om jorden. vi har sådana reptilhjärnor och makt och status, dvs pengar styr. Tycker sista strofen är skriven med Tage Danielsson ton. Heja!
2014-09-24

  Connie
En text precis i min smak! Jag är ju lite av en fanatiker när det gäller sånt här! Mitt i prick!
2014-05-07

  Mikael Ekman
Jättebra rim och kompakt innehåll du förenar skönhet och politik...
2014-05-07

  Staffan Nilsson
Mycket fint!
Bundet men ändå förlösande!
Jag röstar på dig - om du ställer upp i valet, i alla val faktiskt.
2014-05-06

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2014-05-06

    ej medlem längre
Bra skrivet. Människan gör sitt bästa för att fördärva jorden så fort som möjligt. Bara pengar som styr.
2014-05-06

    Dan Myrbeck
Bra skrivet med fina rim!
2014-05-06

  Robin V
Fan så bra!
2014-05-06
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP