Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2014-06-11


Jag bottnar inte längre

 

 

Jag gick till vår brygga på Mälarens strand

Viftade bort måsarna och kajorna

 

 

 

 

Och en sten släppte från mitt bröst

 

 

 

 

Jag såg den segna ner

Sakta föll den

 

 

 

 

 

Vem vet om den följer vågorna

Eller leds med stömmen

Härfrån sött till salt

Mot öppet hav

 

 

 

 

Till din hamn...

Eller var den hamnar någonstans

Och vem, om inte du, dyker upp med din livboj

Som tar den i sin famn

 

 

 

 

Jag strök våra inristade namn 

Med fingrarna

Och allt du lämnade

Finns kvar på den övergivna bryggan

 

 

 

 

 

Även om mitt hjärta är ute på djupt vatten

Flyter min bottenlösa kärlek

Ännu hopplöst

På hoppet

 

 

 

Men jag bottnar inte längre...

 

 

 

 

 

 

Jag sjunker bara ännu djupare och djupare ner i mig själv




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-06-12 21:18



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så jäkla starkt och bra!
2014-06-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Din olyckliga kärlek går nästan att ta på, så smärtsamt berörande är dina ord av längtan. Om önskningar ändå kunde uppfyllas.
2014-06-13

  Maria Natasja
Aj....
2014-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP