Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nyskriven, faktiskt ;-)


Midsommaraftonsblues


Visst luta sig tallar och skapa en glänta
i gräsmattans tjusande färg
visst kuta där ungar med nallar och vänta
på dansen och kulla varann

Visst kuttra sig duvor och söka då härma
en uggla men sakna den märg
som tarvas, och snart finnes myggor som svärma
men var är den tid som försvann

I diktarens inre det kärleksfullt bråkas
när minnena tränga sig fram
men utanför fönstret flanörer ses råkas
betvinga en stund apropå

Då blicken blir slöjad kan känslorna spela
och putsa antik makadam
I erinrans sal höres vänslornas fela -
den tonen ger diktaren sjå…

 

 




Bunden vers av Caprice! VIP
Läst 487 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-06-20 14:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP