Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

regnbÅge nalkad

När ovädersmolnen skiftar sig

i vitt och mörkaste grått

har jag gjort allt jag kunnat

allt som jag förmått

 

tungsinta steg, blandas med dansande

skratt i förening med gråt

så är skilda livets vägar

en vanlig vardagsstråt

 

dagar med skuggor under vingen

gör det tungt att lyfta fritt

jag har lärt mig livets skilda väsen

dessa dagar som finns i mitt

 

önskar fria skyar ibland

ett stilla vilande vatten

värmande sol utan tunga vindar

vänlig vila under natten

 

men vi har ju alla vårt att bära

ett timglas, vår skäppa mätt

och någongång ska väl även jag

njuta livets efterätt.




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-28 14:44



Bookmark and Share


  Anita Westin
Rimmen känns naturliga. Fint flyt i texten!
2014-06-29

    ej medlem längre
Ja, det här var något lite extra från dig, rörelsen från vardagsstråten bland de första fyra över till sista stycket. Mycket själ sipprar fram och vill.
2014-06-28

  louisegirl
Berörande vackert!
2014-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP