Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


när det räcker

 

Har så alltid trott att jag haft många svärd att dra, flera vapen att ta till, förmågan att försvara. Mig. Och då det kom till vägs ände har jag inget, jag har inga hårda ord, jag har ingen lans, jag har inga pilar att borra i hjärtat på den som sårar. Jag bär mitt ont så länge jag behöver.

Min blick är socker och vanilj. Jag håller i delar av dagar, inga nätter. Men jag håller mig från.

De ständiga farväl är betong. De jag fastnar i, de som fastnar i mig, de jag inte tar mig ur.

Letar saker, papper, identitetshandlingar, inträdesbrickor. Flyttar på högar, rafsar runt i ryggsäcken, gråter, våndas. Springer mot gaten där planet står som ska ta mig härifrån. Hinner aldrig. Naken tar jag din hand och springer längs korridorer för att finna ett rum där vi kan vara ostörda. Blicken hon ger när hon ser oss förföljer mig.

Idag ska jag springa i skogen. Bara springa. Inget mer.

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 360 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-06-29 10:49



Bookmark and Share


  Minkki VIP
applåd hela vägen, ända från ingressen
2014-07-02

  Lärling
Otroligt bra och levande.
2014-07-02

    ej medlem längre
Alltid bra.
2014-06-30

  surface to air
"Min blick är socker och vanilj. Jag håller i delar av dagar, inga nätter. Men jag håller mig från."

Faller som önskestjärna för dina rader och allt som står att läsa emellan! Fint!
2014-06-29

  Lars Hedlin
Bra i känsla och utförande!
2014-06-29

  cilax VIP
bra skrivet. och överskriften är så bra
2014-06-29
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP