Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i dofters spår

 

Jag minns när farmor smörjde Vicks Blå på mitt bröst. Jag snusade när jag sov sa hon. Madrassen var placerad på golvet nedanför deras säng, farmor och farfars. Farfars flaska i glas för nattliga behov kunde jag se vid hans sida på korkmattan om jag kikade diagonalt under sängen. Min farmor älskade liljekonvaljer. En sommar planterade farfar liljekonvaljer i en stor cirkel på backen kring en björk. Det var innan han gjorde sig illa. Jag minns hur vi lekte med farmors rävboa i den inbyggda garderoben. Om jag inte minns helt fel var det jag som slet loss en tass. Och om jag inte minns helt fel var det den gången jag fick panik när garderobsdörren gick i baklås. Den andra gången en dörr gick i baklås slog jag sönder en ruta. Jag skämdes när jag med tunga steg gick bakom mamma för att betala rutan. Jag tror de sa att det inte behövdes.

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-06-30 17:41



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra i ton och framförande!
2014-07-01

  Lehva VIP
En sådan innehållsrik liten berättelse. Bravo:-)
2014-06-30
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP