Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikt till en död fågelunge


En tid var din tid,
ditt lilla hjärta slog i din kropp.
En tid var din tid,
du nyfiket spejade och lyssnade
och var så levande så.
Du gapade och pep för att stilla din hunger,
din hunger för att leva.
Du var kommen av kärlek,
du var kommen av liv.
Du var kommen för att leva,
du var kommen för att dö.
Men ack så kort blev ditt liv,
och kvar låg din döda kropp
som om du sov under din mammas vinge.
En tid var din tid,
och du öppnade dina ögon
och såg en stund.




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 256 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-07-13 16:53



Bookmark and Share


  Drömfångare
Jag hittade ett par gråa vingar på marken häromdagen. Undrade just vad som hade hänt med den stackars fågeln. Den var åtminstone vuxen, vittnade vingarnas storlek om. Men din dikt var i alla fall jättefin och ännu mer sorglig.
2014-07-23

  L Patrik W Johansson VIP
Jag fixar med några egensnickrade fågelbad som nya flocken kan vaska sig i...träskiva med trälist av grenar
på gammal körbärsträdstam

Kommen raderna minner om Ekelöf, det var diktartider som heter duga

Be well,
LPWJ
2014-07-22

  Connie
Stark berörande text, som fick mig att gråta! Men det är bara som det ska vara. Texter är så bra. Men som stor djurvän blir jag alltid olycklig varje gång en lite fågel dör.
2014-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark