Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stackars Gud han gråter

Sitter på första parkett
hurrar och applåderar
helt utan sans och vett

Hur kan man fira ett folkmord,
skratta när sjukhus, vatten-,  elanläggningar
o annan infrastruktur blir till intetgjord

Ondskans grepp blir en gruppfråga
politiker twittrar till fascismens försvar
och medias artiklar vinklar denna plåga

Barnen deras måltavla
mödrarna ska utrotas
så de inga ormar kan avla
civila i sikte, journalister,
och skadade som bland ruiner kravla

Ett inferno av blod och rå död
fundamentalister/fascister/sionister förvanskar
beskyller Hamas för all nöd

Stackars Gud han gråter
denna mark så besudlad
hur ska den få helighet o ära åter

Dessa odjur saknar empati
så brutala, så ociviliserade, så ovärdiga,
så oförmögna att dela, riva murar, vara fri

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-08-05 14:56



Bookmark and Share


  Popangelov VIP
Ja, de vidriga bilderna på föreställningen på berget ovanför Västbanken var bland det mest osmakliga jag sett.
2014-08-10

  Marita Ohlquist VIP
Berör och upprör!
2014-08-05

    ej medlem längre
Det är ofattbart att någon kan orka se på allt detta.
Förstår inte att det inte finns skyddsrum.
2014-08-05
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP