Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack!


Om att bygga bo i andras texter.

Förmiddag. Lördag. 

Sitter ute och bygger bon. Läser texter, känner nakenheten krypa in. Smärta, sökande, längtan och hem. Att hitta hem. 

Det finns så många ord att vila i, så många fraser unika att läsa. Historier att flyta på. Det lilla skrivet som om det är det största. Språk som övermannar och svävar. Jag kan bara lägga mig ner och föras bort. Hittar nytt. Hittar det som känns igen. Ingen fumlar. Ingen snavar. Om det inte är medvetet. Förståss. 

Att skriva är mäktigt. Att få läsa ännu mer så. Så jag läser. Känner mig mäktig. Och tacksam. Bland gamla vänner och nya. Tacksam att jag får berätta vad jag känner och tänker i upplevelserna jag får. 

Lunch. Lördag. 
Tror livet säger hej. Vad ska du göra nu?

Uppfylld. Värmd. 

Jag tror jag ska leva lite mer idag. Nu när jag har många fler bon att vandra mellan.




Övriga genrer av Erika H
Läst 202 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-09-06 11:40



Bookmark and Share


  erkki
Fin text. Livsbejakande. Känns värmande spontan. Det skrivna ordet tror jag innehåller mera än det sagda. Det både ger och tar. "Bygga bo i andras texter"? Är det kanske att förädla?
2014-10-16

  AgnesP
åh så fint skrivat om läsandet och skrivandet. En text jag blir glad av att läsa.
2014-09-11

  Lars Hedlin
UNDERBART!
2014-09-07

  RitaBrunner
Vilken härlig känsla du förmedlar här! Kram!
2014-09-06

  Tobias Haglund
Jag för ditt stöd och att du läser. Jag är hemskt tacksam för ATT du läser!
2014-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Erika H