Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Du och jag.

 

Vi bråkar igen. Om tyckande. Du drar i trådarna och jag dansar. När blev det så? När blev ditt tyckande mer värt än mitt? När lät jag dig föra?

Ser du inte? Varje gång vi går isär går vi sönder lite till.

Då, skrattade vi i samma tonart. Visste vi med säkerhet att vi var obrytbara. Din hand genom mitt hår och min hand full av dig. Vi sa, detta är unikt, kärlek som ingen annan.

Jag ber dig så ofta, min blick ber, dra mig nära, håll om mig. Håll om mig hårt. Värm mig. Gör oss mindre trasiga.

Vi bråkar igen. Så trött på att försöka. På att kämpa. Emot och för. Ger mig. Lägger mig och drar mörker över oss. Tystnad. Känner ditt leende mot min hud. Som jag drömde om det leendet. Saknar det så förbannat mycket. Längtar efter det. Och dina händer över min rygg, ner och stannade. Trycket av lust mot dig. Mot din lust. Mot hunger och omättnad.

Det ligger papper på bordet. Jag skriker inombords när jag skriver mitt namn. Bredvid ditt. Skriker och förbannar tiden och livet och meningen. Brutet. Trasigt.

Hör du inte? Vi gjorde sönder oss.

Och nu?

 
Prosa (Kortnovell) av Erika H
Läst 465 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2016-02-25 12:24Bookmark and Share


  Elina Vacker
Helt enkelt perfekt. Du skapar en ocean av tillstånd, känslor, erfarenheter av då och nu, saknad, längtan, sorgsenhet och ilska i kortformat. Tankarna fyller i resten, du behöver inte vara tydligare än då här. En perfekt text. Där hopp, kärlek, omorg, omtänksamhet och tvåsamhet smulats sönder till ett papper på bordet, det slutliga beviset på relationens förgänglighet och misslyckande, alla de där åren man har satsat, allt man har drömt om som har ersatts av likgiltighetens platta ansikten och sårade innandömen.

Tack för den här

Elina
2016-09-22

  Goraxy 89 Orion VIP
Trasiga relationer / människor intrasslade i varandras mörker / någonting att skriva om / skrika ut högt / fylld av smärtan.

Bra skrivet med starka bilder - TACK !
2016-03-01

  Alexander Gustafsson VIP
Love, love will tare us apart. Det är sådana vibbar jag får... och då ser jag framför mig. Ian Curtis med huvudet ner sänkt. En svart vit bild. Hur han tar sig för pannan...
2016-02-25

  Anya VIP
Oj vilken känslosam och stark text om när tvåsamheten inte fungerar fast diktarjaget inte önskar annat. Funderar på vad det är för papper som ligger på bordet...skilsmässopapper???
2016-02-25

  Anya VIP
Oj vilken känslosam och stark text om när tvåsamheten inte fungerar fast diktarjaget inte önskar annat. Funderar på vad det är för papper som ligger på bordet...skilsmässopapper???
2016-02-25

  RitaBrunner
Den där namnteckningen där, bredvid den andra, den gör ont även om man vet att den ska finnas där för att livet ska gå vidare. "Och nu?" är frågan att besvara...


2016-02-25

  bumerang VIP
Oj, vilken lång saga. Mycket tid mellan orden. Många val, beslut och vanmakt.
Allt på några rader.
Ja, man måste utsätta sig för verkligheten om man vill leva.
Jag läste med öppet hjärta.
Och det gjorde ont.
2016-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Erika H