Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fönstertitt.

 

Jag borde skämmas. Men vad ska en gumma göra då? Är man född med livlig fantasi och förbannad med ben som inte bär längre, sitter man här och tittar ut genom fönstret. Innan gubben gick bort, ordnade han med sänkt diskbänk och annat anpassningsbart så kaffe har jag. Och radion så klart. Kaffe smakar så mycket bättre med sällskap. Det har jag. Vinkar till grannarna. Håller ett öga på skatparet som bygger frenetiskt. Ritar gör jag också. Helst skator. Skriver lite så där spontant. Helst om människor jag ser. Utan att veta något om dem, utan att de vet, låter jag dem vara hjältar eller bovar. Jo, romantik finns också. Jag har minnet i behåll. Och kanske blir det lite mer intimt. Ibland. Jag borde nog skämmas. Men det gör jag inte. För vad ska en gumma göra hela dagarna? Annat än drömma och fantisera?

 




Prosa (Kortnovell) av Erika H
Läst 483 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-02-25 10:56



Bookmark and Share


  Ronny Berk
Rita skator är inte helt enkelt ... men du lyckas !
2018-05-01

  Solstrale VIP
Vilken skrivarlycka jag får uppleva här,,, du helduktiga poet!
2016-03-31

  Alexander Gustafsson
Inget fel i att sitta och drömma lite... Fin. Får den drömmande känslan. Den växer fram genom orden. Med en rastlös eftersmak. Känns som personen i texten försöker vänja sig vid ett lugnare tempo, eller liv... även om det bara är temporärt
2016-02-26

  bumerang
Så positivt.
Ett förhållningssätt att ta till sig alldeles oavsett ålder, men förstås särskilt när man blir äldre.
Så skön att läsa
2016-02-25

  RitaBrunner
Ingen dålig tillvaro för en äldre dam trots allt om man har minnet och fantasin kvar! :)
En riktigt härlig kortnovell har du fått till här Erika!
2016-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Erika H