Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppgivenheten måste vända

 

Denna utsugarpolitik är helt ding
de fattiga blir fattigare
men i överflödets börs hörs ett ständigt pling

De påstår att välmågan sipprar ner till oss
medan vi i själva verket fungerar som trälar
i nedre skikten mals vi sönder i en samhällskross

Filosofin från Milton Friedman och Adam Smith
gör att en liten klick
betraktar mer än halva Tellus tillgångar som sitt

Partisamarbetet över alla gränser
lägger käppar i förändringens hjul
lägger tillrätta alla revolutionära tendenser

Staten bör stå för valutan istället för dessa lån
demokratin sätts ur spel
när privata aktörer styr blir författningen ett hån

Arbetslinjen är brutal i sin ologik
på fas 3 gör nya profitörer karriär
samlar fler som på själsfråntagna lik blir rik 

Orättvisa råder, utslagningen är i topp
människans anpassningsförmåga är i vägen
vi måste sluta svälja o på klassklyftorna sätta stopp




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2014-09-14 12:07



Bookmark and Share


  menspoeten
Viktig text!
2014-09-30

    Dan Myrbeck
Vi får hoppas på förbättring nu!
2014-09-15

  Magica VIP
Förhoppningsvis så är vi på väg mot en bättre tid nu!
2014-09-15

  aol
Helt rätt bra skrivet
2014-09-14

  Anya VIP
Här är det en som läst ekonomi...intressanta politiska budskap. Jaa är det någonsin rättvist??? Jag önskar så att det blev det. Få se vad svenska folket tycker ... spännande.
2014-09-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra rim i en tänkvärd och samhällskritisk text!
2014-09-14

  Lars Hedlin
Ja i kväll vet vi ..Har en viss aning redan nu...Att det blir Rosornas tid..
2014-09-14

  Staffan Nilsson
Kan bara hålla med:
"när privata aktörer styr blir författningen ett hån"
Så länge fåtalet styr är demokratin i fara eller kanske redan överspelad?
2014-09-14

    ej medlem längre
Och snart faller väljarnas dom..
2014-09-14

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Bra skrivet klassklyftorna måste krossas.
2014-09-14

    ej medlem längre
Helt rätt och bra skrivet!
2014-09-14
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP