Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En cirkel av sorg

 

Hemmet byggs på sankmark
allt till sin spets, full panik
hantera kaos kräver stark
porslin får vingar omkring skrik

Sliter sitt hår
jagar sin skugga
biter ihop, fäller inte en tår
måste få ihop det, få allt att kugga

Skäller ut alla runtom
less på svek och intrig
på alla möten hon med sanningen kom
det tål ingen, outtalat förklarades krig

Ensam mamma, daglig kamp
känner att hon ständigt brister
fattar inte att det kallas damp
självmedicinerar, fastnar i ett klister

I telefon svarar hon: "Dramaten"
djur, barn, leksaker, stök o klet överallt
letar lösningar får att få ihop till maten
städar på nätter, inte ens för sömnen gör hon halt

Förtvivlad att hon inte ryms i sitt egna liv
men saken får bero
drömmer om att studera, få ta detta kliv
dyrkar framtiden, där lägger hon sin tilltro

Men med ett nu som ständigt tär
överilade beslut
glömmer alla dem hon håller kär
står bara inte ut

gör det hon gjort så många gånger förut

 

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 461 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2014-09-18 12:24



Bookmark and Share


  Connie
Starkt gripande och grymt verklighetstroget! Det är så man har lust att bara hoppa in och hjälpa till!
2015-01-13

  aol
Så gripande starkt igenkännande skrivet
2014-12-20

  träsnidaren
Riktigt fint. Gripande.
Suveränt skrivet.
2014-12-04

  Fredrik Gaefke
Rörande, på riktigt. Bravo Katten!
2014-11-15

  menspoeten
Så otroligt starkt, den här känns, vackert målande samtidigt som den är stark och realistiskt nära.
2014-09-30

  Lehva VIP
Mycket starkt...igenkännande.
Bravo.
2014-09-19

  Anya VIP
För mig växer det fram en ensamstående mamma i kaos. du berättar poetisk och realistiskt...jag är med.
2014-09-19

  Magica VIP
Berör.
2014-09-18

  Lars Hedlin
Stark i känsla och förtvivlan som du förmedlar på ett bra sätt!
2014-09-18

    ej medlem längre
Det låter som det kan hända lite av varje där, inte så lätt att hantera.
2014-09-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Fartfylld text om slitsam vardag, där ensam inte alltid är stark! Säkert många som känner igen sig. Och saknar värdefull tid för sig själv!
2014-09-18

    ej medlem längre
Så kraftfull!
2014-09-18

  Staffan Nilsson
Ett drama!
Förtvivlan och hopp!

2014-09-18

    Sefarge VIP
Oj! En Dikt med Volym och Fart
Som ger en funderingar
Om tillståndet i detta samhälle.
Och individens kamp för överlevnad
Tack!
2014-09-18
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP