Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


han och du

 

Som knutar löser upp sig. Ett sätt att närma sig. Hösten invaderar kropp och jag kan andas igen. Självklart som solens tappra strålar genom diset vräker jag orden över dig. En inandning i taget och mitt i sorlet stod du där.

Livet är banalt och väldigt oöverblickbart. Jag pratar såklart om mitt liv. Ditt kan jag inte teckna på mitt akvarellblock. Möjligen får jag spegla mig i dina mörka ögon. Du säger att jag glittrar.

Att dödas och sedan dömas. Där hjälper mig inga poser. Men musiken från honom har jag kvar. Den låter mig minnas och nu gör det inte längre ont. Det minne jag inte trodde skulle kunna bli vemodsvackert har jag nu bäddat in i fetvadd. Hur lämnar man en människa.

På mitt köksbord står ett par kar formade som diffusa kroppar och kramar varandra, svart för krydda och vitt för salt. Jag saknar honungen och mjölken och tänker att de infinner sig snart.

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-09-21 10:44



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En situation ur livet som du beskriver bra!
2014-09-22

  lodjuret/seglare VIP
På sitt sätt är det en unik situation att kanske också avundas. Hur en människas ögon och sinnen finner, upplever och ramar in en annan människas blotta uppenbarelse.
2014-09-21

  Peter Olausson VIP
skiss ur ett liv, ett kök - "svart för krydda och vitt för salt". Jag slukar en sådan vardag, med och utan kryddor. Och det är en text som ger mersmak.
2014-09-21
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP