Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



NEJ ...

 

jag visste inte heller

jag visste inte att freden gått upp i rök

jag visst inte att omsorg gått åt fanders

jag visste inte att du är där

och jag är här 

 

 

jag visste inte att jorden snurrar

utan samförstånd

jag visste inte när jag borde ropat

 

STOPP!

 

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Monika A Mirsch VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-09-26 19:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bokmärker!
2014-10-09

  Anya VIP
Håller med tidigare talare...det är så lätt att klandra sig men det hjälper nog inte. Man får försöka ändra världen genom hur man lever själv. Påverka i det lilla eller engagera sig politiskt. Om man orkar och förmår. Din text är medryckande!
2014-10-02

  Engel
Man ska inte klandra sig.
Pär Lagerkvist skrev redan på 20-talet: "Mitt ord är nej."
Inte lyckades han avhjälpa förintelsen.
Men orden är lika viktiga när de än uttalas.
Jag stämmer in: NEJ!
2014-10-01

    Annika J
Nej, inte vet vi allt som sker.Och ändå är vi rädda, vi som minns andra världskriget , hur vi gömde oss för att slippa höra Hitlers röst ur radion.
Din dikt tolkar den förfärliga våndan i att vara människa, i att inte veta, (i att inte våga).
2014-09-30

  Connie
Mycket bra beskrivet! Många känner säkert igen i det här!
2014-09-28

  © anakreon VIP
Bra!
Calle
2014-09-27

  RitaBrunner
Situationen är verkligen oroväckande!:(
2014-09-27

  Eva Helene VIP
Jag ropar också Nej och STOPP ! Ropandes röster i öknen.
2014-09-27

  Maria Sundelin VIP
Vissa saker bara sker
2014-09-26

  Ingela Svenson VIP
Förvivlat, nej vem visste? Tack!
2014-09-26

    ej medlem längre
Nej, hur kan man veta........
2014-09-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som väcker tankar!
2014-09-26

  aol
Ja dåkommer världen att vackla gillas.
2014-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP