Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris av min kommentar sommaren 2009 till tramps text Tramp besöker framtiden. Enligt senaste vetenskapliga rönen kommer vår jord, men dessvärre inte vi, att klara även den starkaste växthuseffekt med sin uppvärmning. Nya livsformer tar vid.


Det nya heta helvetet

Din kreativitet, tramp, när den är som bäst

då du spränger fram på fantasiens häst

in över framtids ännu tomma ark

där våra drömmar kan ta mark.

Så fortsätt att drömma om hur det skall bli

när andra generationer än just vi

har tagit över Moder jord

om vi till sist undvikit vårt växthuseffektsjälvmord

men alltså inget jordemord.

Den tycks klara nästan allt

vår gamla sköna jord

så länge solens strålar ej gör halt

och Jupiter fångar in var jättemeteorit

som annars skulle sprängt vår jord

som dynamiten gör med hård granit.

Så byt till elbil och värmepump

och återanvänd varje stump

och sluta slit och släng din lump

nej stoppa och laga varje stump

du man som tyckte syslöjden var kass

med träning blir din sömnad vass

och skaffa cykel och åk buss

eller bjud till jobbet grannar skjuts

och gör mycket mer som du tänkt ut

så detta allt hetare växthushelvete får ett slut.

Och börja själv lägg det ej på staten

precis som du själv får skaffa maten

så kommer många bäckar små

att bli till  en sval och kylig å

och snart en iskall jätteflod

som kyler ner vår Moder jord

så sanna mina ord

du tramp.

 




Fri vers (Fri form) av limerick
Läst 381 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-10-09 21:28



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Härligt skriftat!
2014-12-11

  aol
Tack för din text väldigt tänkvärda rader,
2014-10-28

    tramp
ja detta kommer jag ihåg !! Bra bra och nu sitter MP i regeringen. Det kommer inte att rädda moder jord men är ändå ett steg i rätt riktning
( ja enligt mig då !)

fö kan tilläggas att om si så där 5 miljarder år kommer solen att bli en sk rödjätte och expandera ca 250 ggr då om inte förr blir det varmt här jisses !!


tack för din text !
2014-10-11

  walborg
Tack tack - viktigt - jorden klarar sig nog men inte människorna kanske ....
2014-10-09
  > Nästa text
< Föregående

limerick
limerick

Mina favoriter
Hålla truten-limerick