Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar över det vissna gräset på myren


Så var det november igen.
Det är en vacker månad på sitt sätt.
Skogarna får ett sånt lugn och
en sån dysterhet över sig.
Flyttfåglarna har gett sig av och
över myrarna brinner en stilla brand.
Det ser ut så av det rödgulbruna
och vissna gräset.
Och det tragiska i livet får lite av
en välförtjänt hjältegloria över sig.
Lite som att vandra på en kyrkogård,
och andas in lugnet och vemodet.




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 243 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-11-10 20:19



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Den här var lite too close to home då jag nästan bor granne med en kyrkogård och ser trädskiftningarna från den till skolan ner till sjön

skrev en gång nåt snarlika jag sänder via mail

tack för att du håller naturlyrik quotan uppe på denna alltför moderna trendsite

Be well,
LPWJ
2014-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark