Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag och

 

Att ge sig den betydelsen man aldrig erfor. Det genererar gråt vare sig man vill eller inte. Att se den betydelsen erfaras hos en annan. Det framkallar gråt, vare sig man vill eller inte. Jag är inte större än så, inte starkare, inte vackrare.

Jag är en annan nu. Inte annorlunda. Fortfarande mjuk, fortfarande skör, fortfarande liten – och stor och vuxen i samma. Jag vet att hålla mig. Till mig, skönja fälten av gyllne havre längre bort, till de jag inte kan lita på fullt ut, men känner ett ärligare uppsåt.

Att ha trott sig betyda, och inse att man aldrig betydde. Åtminstone inte det. Det har gett mig sår under ögonen. Jag vet att jag ser äldre ut nu. Hon jag älskar mer än livet självt sa mig det, du ser gammal ut. Jag vet älskade, det har varit långa år.

Jag är en annan nu. Skönjer honung och fria dagar. Inte lättare, jag vet nu att det aldrig blir lättare. Du är sol och vildhavre och jag vet att jag aldrig kommer att bli densamma.

Att vårda gråten för vad den är och hejda den innan den svider mer än man tål. Det är inte lätt. Jag gör det nu.

Du är en annan nu.

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-12-11 18:54



Bookmark and Share


  Johanne Rydgren Rilje
Kerstin!
"Jag och" tyckte jag om, din förmåga att binda samman är fin. Ska ta mig tid att titta mer på din produktion.
MVH/Johanne
2014-12-14

  Gunnar Hilén VIP
Fantastiskt att kunna vara en annan men inte annorlunda ! Rasande bra !
2014-12-12

    ej medlem längre
Rasande rakt och bra.

"Skönjer honung och fria dagar."
Hm.
2014-12-11
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP