Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diktaturen


I maktens korridor ekar lögnen med en
järnhands fasta grepp blev folket förda
bakom ljuset

Ett sovande folk väcks upp av en diktatur
utan att förstå hur

En politiker skara har nu försatt oss i fara

Indragna i antidemokrati gör att våra
drömmar inte längre finns där i

När ladorna sades vara tomma så stod
folket trots det fromma

När allt kom i kring va våra röster inte
värda någonting

När media horade för diktaturen och
kletade ner den svenska kulturen

Rätt o slätt gick statskuppen lätt Löfven
tog sista chansen och gick till sängs med
alliansen. Rozsi.




Fri vers av Rozsi.kovacs
Läst 349 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-12-30 15:33



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så sant.
2015-03-31

  Lars Hedlin
Gillas mycket! Stark och bra!
2014-12-31

  ResenärGenomLivet VIP
Rakt på sak...bra...
2014-12-30

  Carl Mikael Fäldt
Ord och inga visor-även om dina ord är ljuv musik för mig;)

Härligt bett i din text,kan nästan se huggtänder som glittrar i varning!

Bokmärker givetvis!
2014-12-30

    Lena Söderkvist VIP
Vi är överens, hör jag.
2014-12-30

  Ronny Berk
klartext , ja !
2014-12-30

    ej medlem längre
En stark och fin text.
2014-12-30

  KYREUS of Sweden
Ord och inga visor!
2014-12-30

    Dan Myrbeck
Av en kris
blir man vis!
2014-12-30

  Rise Little One
Politisk drama i poesiform! Bravo Rozsi!
2014-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Rozsi.kovacs
Rozsi.kovacs