Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av de sista dikterna, i en svit, i den diktsamling jag arbetar med just nu. Arbetsnamn: Karamellkokerskans hemligheter.


Lysande utsikt(er)

utanför fönstret löper budskapet
på snabba led-fötter längs tegelväggen

köp! drick! ät! dansa! res!
byt din inredning, ditt jobb, din älskade, ditt liv

hjul mot våt asfalt klockan ett på natten
en sömnig saxofon gäspar sig genom ljusflimret

karamellkokerskan sover med öppen mun
sakta sugs staden in i hennes lungor

sakta strömmar också rymden in
med en smak av fruset blod




Fri vers av lena köster
Läst 128 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-01-11 21:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lena köster
lena köster