Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glömda dikter

Du, solros som ensam står
Lys upp den svarta vyn
Släpande, stumma drömmar
Du, min fana kriga mot skyn

Frusna minnen som ej får berättas
Bryt de kedjor som håller natten
Där viskningar ej längre ekar
Lys upp den glömda skatten

Låt oss sväva blint
Glömma höjdens fasa
Lyssna till ord som ej får höras
Låt oss sedan rasa

Vakna upp! Ropa ut!
Med styrkans eviga eld
Där ingenting längre tystas
Är den sista tår fälld

Du, solros som ensam står
Där den sista isen smält
Ändlös och evig
Du, min fana växer på öppna fält


©Varja Linnea Askeland




Bunden vers (Rim) av Varja Askeland
Läst 283 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-01-25 21:58



Bookmark and Share


  louisegirl
Applåder
2015-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Varja Askeland
Varja Askeland