Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En opportunist

 

Boken bet sig fast som vanligt. Jag bevittnade händelsen, såg allt utspela sig mellan hyllorna. Han var snabb, skolad, ändrade karaktär framför varje rygg. Rev ut, bläddrade, sidorna flög fram. Flopp! flopp! flopp!, hörde jag fast ingen annan verkade reagera. Hans tunga hade slickat i sig varenda lus. Han växte så larvigt, kändes inte äkta, som om han manipulerat rumsuppfattningen för mig. Höll mig i hyllan, där mellan raderna kände jag mig trygg. 

 




Fri vers av KattenKin VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-01-26 10:41



Bookmark and Share


  Anya VIP
Texten ger mig en bild av att boken skapar trygghet...vem han är.. är mer komplicerat. Antingen en person i boken eller en person som diktarjaget försöker komma undan genom att läsa boken.
2015-01-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Något att fundera på!
2015-01-26

    ej medlem längre
Det är lätt att bli fast i en bra bok. Några ord som jag fick med en bok jag skickade efter: "Kom böcker, mina bästa vänner, och locka mig med."
2015-01-26

  Lars Hedlin
En bra text som får en att tänka!
2015-01-26

  Marita Ohlquist VIP
Intressant text att fundera på!
2015-01-26
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP