Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solöga


solöga
slickar himmelen blå
vi kryper ihop, igenom
du sitter och målar
vartenda grässtrå grönt
jag skuggar dina ögon med handen
så att du kan hitta lyckan
alldeles här
utanför din änslan
solöga
skrattar molnen på flykten nu




Fri vers av stannar kvar
Läst 948 gånger
Publicerad 2006-04-10 12:36



Bookmark and Share


  kath
om kärleken som mäktar lyfta oss talar dina ord ........ skapar en bubbla av trygghet som skyddar för alltid .....................
2006-09-22

    arcticstar
Underbart språk som ger en underbar känsla. Du målar vackra bilder!
2006-05-05

    ej medlem längre
En gullig, trygg dikt, lite "ta hand om"/vårdande, i denna.
Gillar färgerna - som en palett!

Även här får jag en känsla av att texten kan sluta tidigare,
att den sista raden kunde vara:

jag skuggar dina ögon med handen.
2006-05-01

  Andreas Andersson
solöga
slickar himmelen blå
vi kryper ihop, igenom
du sitter och målar
vartenda grässtrå grönt
jag skuggar dina ögon med handen
så att du kan hitta lyckan
alldeles här
utanför din änslan
solöga
skrattar molnen på flykten nu


älskar titeln, ger en väldigt bra känsla redan innan dikten ens börjat.
varenda grästrå gröntär en ritkgit bra rad
men nånting i helheten är itne helt gjutet, den där känslan av vårig/somrig lycka som raderna inspirerar till smittar mig inte helt (eller så är jag för regning å vintrig i humöret just nu bara...)
2006-04-11

    Agnieszka
underbar, solig,får mig att le när jag läser vartenda ord. får mig att smälta.
kärlek.
2006-04-10

  Ms Lovecraft
Mm.. Vackra färger och sommarkänsla. Jag blir glad av att läsa den här. Btw så är titeln mycket vacker. Inger känsla av hopp.
2006-04-10

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Lycka. Det är vad jag känner när jag läser denna dikt, och vad jag känner är dess styrka. Intressanta bilder, som att måla vartenda grässtrå grönt - det väcker många tankar! Är det en bild av nuet, är det dessa gulbruna vissna grässtrån som målas gröna när duet inte orkar vänta på sommaren? Sympatiskt!

Ett litet stavfel bara. För du menar väl ängslan?
2006-04-10
  > Nästa text
< Föregående

stannar kvar
stannar kvar