Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu vill jag sjunga glada sånger

Nu vill jag sjunga glada sånger
mitt hjärta längtar blott efter det
bort med all sorg, all kärleksånger
Nu vill jag känna härlighet!

Men tonerna i mig är alla i moll
ty sorgens visor jag nynnat så
Sörjande har jag spelat en roll
i ett skådespel som var menat för två

Så de lämnade mig, alla toner i dur
alla sånger av ljus har jag glömt -
alla sånger om hopp, om lycka, om tur
och om vackra ting man har drömt

Mitt hjärta det brast och det brister nu
när jag tänker på allt det jag mist
Än har jag dig kvar, min käraste du
Men vem vet vad som händer till sist

Så kom ljusa toner och ge mig frid
Förvandla min ängslan till ro
Skänk mig sist hopp om en lycklig tid
Låt härliga sånger få gro





Bunden vers (Rim) av Missi VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-12 21:05



Bookmark and Share


  claes fredelius
Whooov!
Den måste vara lätt att tonsätta och sjunga
Och sprider ljus i mörka tider tycker
Claes
2015-10-02

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket fagersamt skaldat i all sin känsla
2015-02-18

  P-E-H
Otroligt fint diktat med rim och rytm.

Känner din oro och sorg när jag läser den.

Tack!
2015-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Missi
Missi VIP

Mina favoriter
dina ögon