Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ljudlös dikt om

 

Du frågar mig om sorgen
den ljust grå dämpade, visst
skiftar den ibland i blodrött

Jag tänker just när knivbladet
hugger oväntat

Och visst sjunger fåglarna
lite mer i otakt denna vinter

Liksom dånet från
islossningens framfart

Har då inga ungar fötts, eller
är det jag som varit gömd

Du frågar mig om sorgen, jag
svarar att den finns där
även när snödropparna tränger genom
den finns där bland skratten




Fri vers av kerstin skriver VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-02-24 18:39



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Din dikt är verkligen inte ljudlös men titeln passar ändå så bra. Jag tyckte om att läsa dina ord om den närvarande sorgen som sätter sin prägel på livet. Livet behöver sin plats och det beskriver du så bra i den sista delen. Berörande.
2015-02-27

  Hans Christian
"Du frågar mig om sorgen, jag
svarar att den finns där
även när snödropparna tränger genom
den finns där bland skratten"

Deliciöst - tjusigt - blir helt förvirrad...
2015-02-26

  Hans Christian
Förbluffande bra!
2015-02-26

  Lars Hedlin
Berör inom...kram
2015-02-25

    jesse james
Så vackert skrivet/jj
2015-02-24

    ej medlem längre
Å så bra.

Underbart stilla vemod.
2015-02-24
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP