Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Översättaren Tranströmer


Tomas Tranströmer var inte bara en fantastisk poet utan också en mycket duktig översättare. Dikten nedan är skriven av János Pilinszky och översatt av Tranströmer.

 

EVIGHETEN

Kammen har dött i ditt hår.
Min smekning har också stannat.
Jag tar kammen ur din hand.
Allting är slut. Vi sitter arm i arm.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2015-03-27 19:09



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Ja, fångar fint
stämningen
2015-03-30

    Birgersdotter VIP
Fin hyllningsdikt
2015-03-30

  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2015-03-30

  anits VIP
En fin hyllning till en stor poet!
Tack för den fina dikten!
2015-03-28

  Bibbi VIP
Fin hyllningstext.
2015-03-27

  Bo Himmelsbåge
En mycket hedrande hyllning till en av våra största poeter!

En finstämd o gripande dikt att ledsaga Tranströmer med
i hans färd ut i Evighetens ljus
där han fortsätter att dikta
bland Stjärnornas Strålglansbrus...

2015-03-27

    ej medlem längre
Hjärtligt tack för denna fina dikt!
2015-03-27

  ResenärGenomLivet VIP
Fin hyllning...
2015-03-27

  © anakreon VIP
Vacker och väl vald hyllning till en av de allra största.
Calle
2015-03-27

  Anya VIP
Så fint av dig att hylla en så duktig poet.
2015-03-27

    ej medlem längre
Fin text till minne. Frid över ditt minne Tomas Tranströmer!
2015-03-27

  Chawa VIP
Tack för din hyllningstext och val av mycket vacker dikt en dag som denna, vännen...
2015-03-27

  ULJO
Han var en sann och mänsklig ordkonstnär som kommer att saknas. Vila i frid
2015-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP