Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Timmarna på en blå stol

 

Olydig och obstinat
sitta länge i långsamt
torde tukta liten krabat

bet ihop på stolen
arg över orättvisa
hatade hon i kjolen

liten, ledsen, men utan tår
tanter talade 
kallade jäntan svår

flög uppför, o mellan vägg
av egen kraft, o hennes
måste bli pli på ättelägg

randig rygg
hjärtat hoppade av henne
slagen med galge, blev skygg

mormor, moster, fröken
önskade att de såg
barnmisshandel av spöken

Olydig och obstinat
agan tog barndomssagan
otrygg, hatisk och rabiat







Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-03-30 15:34



Bookmark and Share


    Oswaldina
Smärtsam läsning.
2015-04-01

  i af apa
med mycket
kraft på
blå stol...
2015-03-31

  Lars Hedlin
Du skriver innerligt och med beröring!
2015-03-31

  Sommarina VIP
Det finns så hemskt mkt grymheter. Berörd av din text.
2015-03-30

    ej medlem längre
Ord som går rätt in i hjärtat och vrider om som en kniv.
2015-03-30

  Magdalena Eriksson VIP
Ja var ska vi göra av alla flickor som är starka nog att hata kjol?
Många lärare stör sig på flickor som vågar visa temperament.
Ingens rygg passar för prygel
Gör ont texten gör ont.
Manar till delaktighet å kärlek för de små.
2015-03-30

    ej medlem längre
Talande text. Den som blir slagen som liten blir oftast otrygg och hatisk.
2015-03-30

  Marita Ohlquist VIP
Berör mitt innersta!
Är inte obekant med det du skriver om.

2015-03-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Ditt lilla barndomshjärta har talat klarspråk. Mycket berörande och sorgligt. Ingen såg. Det är lättast.
2015-03-30
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP