Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal dikt


Virad

Jag vänder mig om

och du är där

alltid dina ögon

som drar min blick till sig

och dina läppar som

formas i ett leende

eller ett viskande

förlåt.

Du har virat dina drömmar hårt

runt mina tankar

så att jag inte kan låta dig gå

och mina drömmar målar ständigt nya porträtt

av dig

Men du

den verkliga du

har dragit åt helvete

eller syndar nu i någon annans himmel




Fri vers av Missi VIP
Läst 443 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-10-11 20:07



Bookmark and Share


  claes fredelius
Så vacker poesi - med ett explosivt avslut från "Men du..."
2015-10-19

  Dick Ainranher
Det är förrädiskt att låta ett minne leva det liv som en människa kunnat leva. Låt han sväva vidare i helvetet och se vilken kapacitet du rymmer.

"Som drar min blick till sig" är den del jag inte kan reda ut som jag ska. Det känns som att den bryter rytmen på något vis.

Sista strofen, "men du" och framåt är genuin!
2015-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Missi
Missi VIP

Mina favoriter
dina ögon