Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I den vårsköna skogen


Isen började gå upp,
och i dom stora råkarna sam kniporna.
Ibland lyfte dom och jagade
varandra på visslande vingar.
Och isen liksom rasslade och tjöt
medan vågor, solstrålar och
uppvärmt vatten förgjorde den.
I skogen och på gärdena låg enstaka
vita snösjok här och var,
fulla av barr och hårda som is.
Men tog man lite i handen rann det
snart bort som det klaraste vatten.
Till allt detta kvittrade småfåglarna,
och trastarna sjöng så vackra strofer
så att hjärtat ville sprängas,
så att hela själen ville sprängas.
Det var så att man ville hoppa upp i luften
av ren glädje och tro och andas in all
den ljumma sunnanvind som fick
hela skogen att susa av liv och glädje.




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 600 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-04-21 21:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härlig naturromantik,skickligt komponerat!
2016-03-02

  Maria T
Så mycket vi har att glädjas åt.
2015-07-03

    ej medlem längre
Fint beskrivet om vårens intåg i markerna!
2015-07-03

  Jan Widströmer VIP
Naturlig livsglädje väl skildrad ...
2015-06-30

  L Patrik W Johansson VIP

Stilla skrider dagens gång
under lätta skyar,
medan ur sitt vintertvång
bygden sig förnyar;
snart skall regnets milda skur
alla marker skölja,
stämma livets sång i dur,
lösa bäck och bölja.

Snart skall vindens västansus
smeka hult och ängar,
pröva in sitt vårdagsbrus
mjukt på alla strängar:
längtans vårdkasglöd sig tänt
på vårt hjärtas äril,
väntande till tun och glänt
årets första fjäril.

Ur Vårmånad av Pälle Näver

Fick mig att tänka på PN...

ytterst många citronfjärilar tidigt i år...och blåmesen snodde storholken tidigt av Flugsnapparen (men han kanske tar den till sin andra kull)

Be well,
LPWJ
2015-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark