Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med anledning av minnet av andra världskrigets slut


På tåget från Auschwitz



Vi har inte gasats
men jag hör ännu:
Ett kvidande av förtvivlan.
Ett vrål av smärta.
Ett stön av hopplöshet.
En vanvettig organisation
av djävulsk ondska.
Ett monument
av mänsklig förnedring.
Och jag ser:
de tomma ansiktena
med de tysta skriken.




Fri vers av Bo Scharping
Läst 257 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-05-07 16:06



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Det är konstigt att det ska vara så svårt för människan att lösa det enkla korsordet

Motsatsen till krig, fyra bokstäver
2015-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Bo Scharping
Bo Scharping