Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKÅL FÖR LIVET!!!

 

Jag tar upp korkskruven ur lådan.
Rödvinsflaskan är precis lagom kall
Jag skär runt flaskhalsen, river bort
folien från den, och korken blir naken.
 Mitt i korken sätter jag nu korkskruvens
spets och börjar sakta men bestämt vrida
den. Den borrar sig lätt ner i flaskans hals,
når sitt slut, och jag drar upp hela korken
med ett avslutande "smack". Tar så flaskan
och häller upp det väldoftande vinet i en
kristallkaraff, att luftas en stund. Jag tar
fram två stycken runt formade vinglas
med fot, och häller upp den rubinröda
druvsaften. Tar runt foten på glaset
lyfter det mot ljuset och ser
när jag rullar vinet mot
sidan
hur
V
A
C
K
R
A
*
G
A
R
D
I
N
E
R
bildar ett rött skimmer.
Lyfter så glaset mot dig och utbringar en skål!


 




Fri vers av Pulsatilla
Läst 568 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-04-16 21:17



Bookmark and Share


  Arcadia1
En Amarone med välsmakande lagrad västerbotten kanske? Eller en Pinotage från Sydafrika? Jacobsdahl månne? Oavsett vilket så var det underbara rader jag fick läsa. Jag skålar tillbaka!!!
2007-01-15

  Jessica Ebbesson
Skål för livet och skål för denna fyndiga gestaltning!
2006-04-16

  DanSan
Ja tack och skål Kicki!!!
Och en stor kram!!!
En värmande dikt!!!
2006-04-16

  anneluca
Vilken underbar form! Rolig idé. Skål för livet!
2006-04-16

  Ola Rydberg
underbart
vin och poesi !
2006-04-16

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
(Menade 5 vad gällde språket.)
2006-04-16

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
Kul med just "mot dig", det skapar närhet! Finurlig dikt, rolig form!
2006-04-16

  Anders P VIP
skål på dig själv du. finurlig ordestetik du ägnar dig åt.
2006-04-16

    Cajsa
Mycket bra skrivet min vän! Du får en femma utav mig!
2006-04-16

  prinscess VIP
den var fin
bra knåpat
2006-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Pulsatilla
Pulsatilla