Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storstadsindian

 

Hennes långa randiga hår
hemfärgat som om ränderna aldrig gått ur
hängde över kanten på en bår
när man bar ut henne från hennes självvalda bur

hon hade lindat sin fantasi
som en strypsnara
för att slippa vara fri
sanningen syntes vara en mara

en tragisk figur
olycklig som få
ansåg människan vara ett djur
svår att nå

nu föll en regnbåge över kanten
ett leende på krusade läppar
satt långt om länge på tanten
som fann en skatt ingen levande greppar






Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2015-06-15 16:55



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Medryckande ord som trycks in vid
läsandet.Finkänsligt Skaldat!!
:)
2015-06-25

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Kraftfull klangbotten
2015-06-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Stark text om frihet som kanske inte är vad den utger sig för. Utan kräver och kväver.
2015-06-16

  Lars Hedlin
Gillar Starkt!
2015-06-16

    Jane S VIP
Det ska vara en indian i år. Snart vandrar dom på våra gator med mockasiner, hennahår och läderhud från butricks. 40- talisterna fick nog av alla prylar och tomhet och sadlade om. Nu flockas dom på våra gator och skärgårdsöar. Och bårhus.
2015-06-16

  Sommarina VIP
Gillar ditt rim och texten. Du är så bra!
2015-06-16

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Så trist jag älskar alla sort indianer, har deltagit i en rituell en gång hur väcker själen till de döda barnen som familjen saknar mycket.
2015-06-15

  Marja-Liisa Koski VIP
Nu befinner hon sig säkert i Indian himmelen och rider leende på en vit häst på bergen och slänger med sitt eldfärgade lössläppta hår.
Kram!
ML
2015-06-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om ett tragiskt människoöde!
2015-06-15

  Magdalena Eriksson VIP
Hur bra som helst.
Rimmen känns förankrade i det du vill berätta.
2015-06-15

    ej medlem längre
Sorgligt hur en del människor kan ställa till det för sig.
Fint diktat och rimmat!
2015-06-15

    Dan Myrbeck
Friheten tycks ibland
vara det största tvånget.

Men nu är hon fri
på riktigt och för
gott.
2015-06-15

  i af apa
det finns olika stammar av indianer
den ena inte den andra lik...

jag tänker skriva
om visdomsindianen en dag...

bra förmedlat öde
2015-06-15

    ej medlem längre
En rik scen om ännu en människa i vår värld.
2015-06-15
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP