Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågel Fenix

 

på berget med gojan o grillar
strosar, gosar, och chillar
pratsam, glad goja roar
hon glömmer det som oroar
fnissar åt fågeln som förvillar

vingklippta vita vingar bär
plötsligt är pratkvarnen inte där
så fräck, segelflög från samtalen
skuttar skärrad ned mot dalen
knollriga knaskakaduan är så kär

lopp över tomt o hopp över häck
förvånar folk, in i trädgårn så fräck
rädsla i rösten, ropar "mamma"
Han såg Henne, i steget hon stanna
sitter i en tall o har höjdskräck

ser sig om efter en stege
kan inte hjälpa den hux flux fege
tilltufsad släpper han taget
väl på axeln glöms obehaget
där surrar och skränar den sege

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-07-19 13:26



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Rolig solig trolig gillar din goja
hoppar frisk mellan grenarna
verkar vältränad...
2015-07-20

  Lars Hedlin
Tack så fint skapat!
2015-07-20

    ej medlem längre
Papegojor ska man nog inte släppa lösa ute, det är frestande att flyga iväg.
De är envisa också, gör som de vill.
Fint diktat om kakaduan!
2015-07-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Roliga och levande bilder målar du med din penna!
2015-07-19

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt.
Ser bilder för min inre syn.
2015-07-19

    Jane S VIP
Blir nyfiken. Finns där en riktig papegoja? Har alltid undrat hur det är att äga en.
2015-07-19
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP