Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kärlek till dig lillasyster

 

Jag kunde vara din mor
arton år emellan oss
så vi sågs sällan förstås
gick med oro i mina skor
tiden, som ett tomtebloss

men jag bar dig alltid med
även under år utan kontakt
men som en sorglig sed
när trasig travar i otakt
lämnas det fina ofta osagt

jag har landat lillasyster
finns här för flocken
gårdagen blev så dyster
verkligen värsta chocken

ödet har ingen urskillning
människans maktlöshet
vår kontroll är ren inbillning
livets vägar ger vishet 
men hur, är det ingen som vet

ett litet lejon, så heroisk
sagolikt vacker, stolt och stoisk
tappa inte en millisekund tron
såklart du blir frisk
det är hela familjens mission 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 652 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2015-07-24 21:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns ingen som vet att systrar är som dem som vet varandra så skriv igen om det som är viktigt att veta hennes enda mål i livet. Vilket var det. Du vet säkert det
2015-07-28

  Lars Hedlin
Starkt slår hjärtats slag för kärlek till syskonet!
2015-07-26

    ej medlem längre
Helvete! vad många bra rader!
ödet har ingen urskillning
människans maktlöshet
vår kontroll är ren inbillning
livets vägar ger vishet
men hur, är det ingen som vet


du är grym!!
2015-07-26

  Lehva VIP
Din text väcker oro men envist hopp för någon som är något extra. Din lillasyster:-).
Må hon bli frisk.
2015-07-25

  Chawa VIP
Mycket vackert skrivet till en älskad syster. Den starka lyckönskningen på slutet är trösterik och varmt hoppfull.
2015-07-25

  Magdalena Eriksson VIP
Mycket kärlek där i hjärtat ditt.
2015-07-25

  i af apa
fint i
hjärtat!
2015-07-25

    ej medlem längre
Ovanligt och vackert.
2015-07-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Kärlek, hopp och tro, skrivet i fina rim och förtröstan till älskad lillasyster.
2015-07-25

  Marita Ohlquist VIP
Kärlek, värme och omtanke!
2015-07-25

    ej medlem längre
Vackert....i omsorg om lillasyster...
Fint diktat i skicklig rimflätning!
2015-07-25

  Sommarina VIP
Så kärleksfullt. Rim till kär syster.
2015-07-24

    ej medlem längre
Faktum är du skriver lysande!
2015-07-24

  Marianne Räf
Du finner stroferna så utmärkt :
"finns här för flocken" och
"livets vägar ger vishet", t.ex.
Å, du har en härlig rimglädje !
Hoppas, få se mer av dig, igen !
Hoppas, också, flickan blir bra !
2015-07-24
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP