Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Zorros ögon

Jag stal dina ögon
Såg hur vacker jag var
Vi dansade i ett rum av speglar
Varje bild såg jag klar

Du tog fram min skönhet
När vi älskade flammade rummet i lågor
Kyssar av eld brände min kropp röd
Mitt hjärta blev till aska i ljuva plågor

Jag stal din mask
Tog fram din sårbarhet och kysste den bar
Jag släckte din eld
Krossade min bild och glömdes kvar

(Från 2008)

©Varja Linnea Askeland




Bunden vers (Rim) av Varja Askeland
Läst 455 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-07-29 16:21



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Väldigt bra skrivet !
Vackra ord om den första kärleken
2015-07-30

  Blomma-Stjärna VIP
en dikt om, kanske den första starka förälskelsen och en ny självmedvetenhet - jag fascineras av den sista fyr-radingen -
upplever inte "krossade min bild och glömdes kvar" som något negativt - snarare som styrka och mod att stå kvar - utan mask
2015-07-30

  Ingrid Trolle
Starka ord formade
av en stark kvinna
Sista strofen är lysande
Alla är strålande men
den gnistrar av den
inre elden,
2015-07-29

  louisegirl
Vemodsvacker
2015-07-29

  Linda CH VIP
Vacker vemodig kärleksdikt!
2015-07-29

    ej medlem längre
Heta känslor och kärleksglöd.
Fint diktat!
2015-07-29

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet!
Väcker tankar och känslor.
2015-07-29

    ej medlem längre
Blev det något mella dem?
2015-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Varja Askeland
Varja Askeland