Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

... in i märg och ben

De som frusit länge kan förstå
att jag knäböjer för solen
som många forntida människor
också gjort
- solen
vår himmelska far eller mor
- gudom som förmår
tina det förfrusna

- nu vill jag
ja
jag vill
bli varm
ända in
i märg och ben!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-08-04 16:55



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra vännen!
2015-08-06

  Varja Askeland
Otroligt stark, vacker och upplyftande!
2015-08-06

  Ljusletaren
Solen är vår rikedom *sant*
Bra ordat/ kram
2015-08-05

  Respons VIP
Vi är många som längtar efter det. Bra formulerat!
2015-08-05

  Hanna Mari Wallin
orden dina berör in i själen


2015-08-04

    ej medlem längre
Mycket väl textat!
2015-08-04

  Anya VIP
Hoppas diktarjaget blir varm in i märg och ben. Tycker mycket om de inledande raderna i din text.
2015-08-04

  Rise Little One
Jag blir varm ända in i märg och ben mha din underbara text <3
2015-08-04

    ej medlem längre
Som en varm bön...otroligt vackert och stärkande att läsa.
2015-08-04

    ej medlem längre
Fina varma rader att njuta av
2015-08-04

  Marita Ohlquist VIP
Känner igen mig i texten!
Det var då jag lärde mig att träna mitt tålamod.
Värmen kom till slut.
2015-08-04

  M M Mannheim VIP
Solen är en hon, moder Sol och månen han, gubben i månen. Be till dem som skapade av Gud av rymdens alla gåvor.
2015-08-04

    Dan Myrbeck
Får mig att tänka på dialogen:

- Den djävla solen lyser mej rätt i fejset å irriterar mer än restskatten!

- Hallå där, så där säger man inte om vår livgivande stjärna!
2015-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP