Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utvald av undran

 

Dagarna slarvades bort
sökte svar, som om livet
var något ingen förstått

hemma var taket lågt
prästinnan satte punkt
ansåg talet ekivokt

livet föll sig naturligt
vadan svadan
frågor förvisas finurligt

allt ifrån barn till Gud
universum mittemellan
emottogs som missljud

märkt och missanpassad
utvärkt och förstärkt
från förbindelse förpassad

rutinerad rustibussfilosof
rejs utan rutiner
styrkeruin, skriver sin strof

bilderna blir skeva 
dör nog på sin post
att lösa livet utan att leva

ville verkligen inte vara...
men var nog helt lost 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-08-04 22:21



Bookmark and Share


    Jane S VIP
Om att dissas för den man är. Av sig själv-och andra. :-(
2015-08-06

  Lars Hedlin
Berör i varje vrå
2015-08-06

    Dan Myrbeck
Att lösa livet utan att leva
är nog enklare.

Fick mig att skalda:

Säg till varje ruskig rustibuss
som åker med din buss,
att han löst bussbiljett -
inte busbiljett!
2015-08-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Älskar ditt lite hittepå-språk, som förstärker dina texters innehåll. Du är en så värdefull medmänniska, med dina erfarenheter och stora bagage.
2015-08-05

  Marita Ohlquist VIP
Texten sjunker in, ligger kvar en stund, och väcker tankar och känslor!
Bra skrivet.
2015-08-05

  Anya VIP
Ler när jag läser rustibussfilosof. Är det ett nytt ord eller något jag missat? Jaa hur löser man livet? Oj nu går det åska här. Blä!
2015-08-05

  Trädskugga
Mycket intelligent språk, i en varmt mänsklig text som berör tanke och hjärta på djupet, lyser länge :)
2015-08-05

  Marianne Räf
Tror, kom jag på idag, att
Universum är större, än sig
själv. Allting får rum, såklart !
Jag har fått en bättre relation
med mig, själv ! Vi skulle, ju,
ses, men det är inte försent, det
kan bli ett annat år ! Kram, din
Marra.
2015-08-05
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP